Quotes from various Magazines


”Rituell och magisk blir också festivalens sista föreställning, min största behållning av hela programmet. Elektronmusikbandet ”Liquid Rainbows of the Universe” lägger en fantastisk välarrangerad, mästerligt utförd och suggestiv fascinerade musikmatta bakom före detta Varbergs musikteaterskådespelaren Björn Kapfjells läsning av textfragment ur Nikolaj Gogols Petersburgnoveller, framför allt En sinnessjuks anteckningar.
Samtidigt som han gestaltar historien om den ömklige tjänstemannen som drabbas av storhetsvansinne och tror sig vara kung av Spanien, genomför Kapfjell med hjälp av sax och målarfärg ett drastiskt kostymbyte som är både fyndigt och spektakulärt. Återigen en föreställning som korsar och blandar genrer, som låter klassisk litteratur möta samtida performancekonst och musik som som nästan försätter publiken i ett tillstånd av koncentrerad trance långt bortom verkligheten.”

- Halmstads internationella gatuteaterfestival, Björn Gunnarsson, - Hallands nyheter.

”En bit in i andra set var det dags för de fem blåsarna att göra entré. Fem monster som följer det senaste klädmodet skapat på Göteborgs soptippar. Men blåsa kunde de och mäktigt lät det. Folk blev som galna faktiskt. Det dansades vilt och applåderna för blåsarnas individuella solospel var ärtsoppstjocka. Michael Lloyd på trumpet var roligast att se på och hans trumpetsolo i en låt hade en märklig bebop-touch som lät helt rätt.” ”Det är första gången i Sverige som en bluesgrupp satsar på full blåssättning.  Det älskades av Lördagens publik. För Night Cats är det rena lyftet!”

- Night Cats, Helsingborgs jazzklubb, långvinkeln, Björn Gyllix –Helsingborgsposten

”MotorCarriedGroove släpper loss en heliumtrumpet i ”mr Freedom”.

- MCG, live på Nefertiti, Peter Wennö –Göteborgsposten

”Först ut på den minimala scenen var trumpetaren Michael Lloyd som jazzimproviserade till rytmiskt drivande elektronmusik som i förinspelat skick pulserade ut ur högtalarna”

- Solo, Renströmska badhuset, Robert B Lagerström –Göteborgsposten

”i föreställningens mittparti förvandlar Sebastians Öbergs cello arabiska toner och Griegs Peer Gynt till en monoton tango över vilken Michael Lloyd lägger ett trumpetspel som kunde varit hämtat ur Miles Davis ”Siesta”

- Tango mitt nakna hjärta, Göteborgsoperan, Hans Petterson –Dagens Nyheter

”Med på scenen finns Lädernunnans Nisse Wohlrabe och Psychotic Youths Gunnar Frick. För att inte tala om mannen med den vemodiga trumpeten, Michael Lloyd”

- Anders Karlsmark band, Magasinet  - Nöjesguiden

”Den senare försedd med excellent stämsång av blåsaren m m Michael Lloyd”

- Badliver, live på Hagabion Anders Hansson –Göteborgsposten

”Min enda invändning mot föreställningen är  Michael Lloyds musik som är kompetent mainstream”

 - teaterrecension, Dansarens Kvinna - Kristian Saag -GT